Посета ђака ОШ ”Бранко Ћопић” радионици графике ДКЦБ

}

јун 05, 2023

v

ОШ „БРАНКО ЋОПИЋ“

Група ученика ОШ “Бранко Ћопић” са наставницом Милицом Бијелић посетила је радионицу графике ДКЦБ  3. јуна 2023. . Заједно са полазницима редовне Графичке радионице,  упознали су се са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак  радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и ове квалитетне радионице. 

Радионицу графике ДКЦБ данас, 3. јуна 2023. је посетила група ученика ОШ “Бранко Ћопић” (Андреа Јанковић, Софија Лазаревић, Елена Радовановић из 6/1 и Иван Вуковић из 7/4) са наставницом Милицом Бијелић. Заједно са полазницима редовне Графичке радионице, гости су се упознали са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак данашње радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и наше радионице. 

Гости су инспирисали и  водитеље радионице Александра Курузовића и Мирјану Филиповић Курузовић, па су у школу понели поклон – екслибрис посвећен ОШ ”Бранко Ћопић”.

Ђаци су добродошли да учествују у јуну овој радионици, а у августу ће бити могуће похађати потпуно бесплатне часове. 

Повезане вести

Приредба учитељице Маријане Тодиоровић 4-3

     29.5.2024. године ученици одељења 4/3 и учитељица Маријана Тодоровић су представили родитељима завршну приредбу под називом „Као време испред нас“. Уз помоћ одабраних стихова, скечева, композиција приказани су најзанимљивији тренуци четворогодишњег рада и...

opširnije

УСПЕХ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА

Велики успех наших ученика Косте Тошића и Александра Павловића из I/4 на међународном фудбалском турниру “Gladiator kup” одржаном у Београду прошлог викенда. Њихов тим ПФК ЖАРКОВО је у финалу победио Црвену Звезду и освојио турнир за генерацију рођену 2016....

opširnije

ПОЕТСКИ СУСРЕТ У МАНАСТИРУ РАКОВИЦА

Ученици наше школе су заједно са својим ментором, наставницом Милицом Бијелић, на поетском сусрету у манастиру Раковица извели композицију " Задужбина " што јењ објављено и у новинама " Политика "...

opširnije

Треба вам помоћ?

Контактирате нас

Запратите нас