Посета ђака ОШ ”Бранко Ћопић” радионици графике ДКЦБ

}

јун 05, 2023

v

ОШ „БРАНКО ЋОПИЋ“

Група ученика ОШ “Бранко Ћопић” са наставницом Милицом Бијелић посетила је радионицу графике ДКЦБ  3. јуна 2023. . Заједно са полазницима редовне Графичке радионице,  упознали су се са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак  радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и ове квалитетне радионице. 

Радионицу графике ДКЦБ данас, 3. јуна 2023. је посетила група ученика ОШ “Бранко Ћопић” (Андреа Јанковић, Софија Лазаревић, Елена Радовановић из 6/1 и Иван Вуковић из 7/4) са наставницом Милицом Бијелић. Заједно са полазницима редовне Графичке радионице, гости су се упознали са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак данашње радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и наше радионице. 

Гости су инспирисали и  водитеље радионице Александра Курузовића и Мирјану Филиповић Курузовић, па су у школу понели поклон – екслибрис посвећен ОШ ”Бранко Ћопић”.

Ђаци су добродошли да учествују у јуну овој радионици, а у августу ће бити могуће похађати потпуно бесплатне часове. 

Повезане вести

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВЕТИ САВА

Наша школа је и ове године обележила школску славу Свети Сава свечаном приредбом  коју су припремили наши вредни и талентовани ученици са својим менторима .  Похвала за све ученике, њихове менторе  и захвалност свима који су својим присуством употпунили...

opširnije

Треба вам помоћ?

Контактирате нас

Запратите нас