Посета ђака ОШ ”Бранко Ћопић” радионици графике ДКЦБ

}

05 јуна, 2023

v

ОШ „БРАНКО ЋОПИЋ“

Група ученика ОШ “Бранко Ћопић” са наставницом Милицом Бијелић посетила је радионицу графике ДКЦБ  3. јуна 2023. . Заједно са полазницима редовне Графичке радионице,  упознали су се са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак  радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и ове квалитетне радионице. 

Радионицу графике ДКЦБ данас, 3. јуна 2023. је посетила група ученика ОШ “Бранко Ћопић” (Андреа Јанковић, Софија Лазаревић, Елена Радовановић из 6/1 и Иван Вуковић из 7/4) са наставницом Милицом Бијелић. Заједно са полазницима редовне Графичке радионице, гости су се упознали са историјатом графичке уметности и у техници суве игле израдили своје прве графике.

Екслибрис је био задатак данашње радионице али идеја, тема, избор титулара били су слободни тако да су лични ликовни израз и афинитети наших младих “графичара” дошли у први план. Харфа, пингвин, куца… разне инспирације нађу пут до графике и наше радионице. 

Гости су инспирисали и  водитеље радионице Александра Курузовића и Мирјану Филиповић Курузовић, па су у школу понели поклон – екслибрис посвећен ОШ ”Бранко Ћопић”.

Ђаци су добродошли да учествују у јуну овој радионици, а у августу ће бити могуће похађати потпуно бесплатне часове. 

Повезане вести

ПРВА НАГРАДА НА „ДАНИМА ТРАДИЦИЈЕ“

Данас је ученица наше школе Вања Грковић 8/4 имала част да прими награду за прво место у поезији на "Данима традиције". Манифестација је одржана на Тргу републике и одржана је под покровитељством председника Србије. Своју песму "Србијо, оживи" прочитала је пред...

opširnije

ТРЕЋА НАГРАДА НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ

Трећег дана Међународног фестивала хумора за децу "Гашино перо" у Лазаревцу уследио је важан догађај за све награђене учеснике литерарног и ликовног конкурса. Награђенима су на свечаној додели у сали Библиотеке, 14. 9 .2023. уручене дипломе и награде уз громогласне...

opširnije

Наш ученик  међу одабранима у Ршумовом селу

У првој недељи нове школске године међу многобројним пријавама за Сопот Хил, којим управља Фондација Ршумовић, изабрано је десеторо деце из целе Србије, а јадан од њих био је и наш ученик Никола Шорак 7/1.Свакодневно су са децом радили Љубивоје Ршумовић, и Урош...

opširnije

Треба вам помоћ?

Контактирате нас

Запратите нас