НА САВИНДАН

Обележавање школске славе је и ове године протекло у прикладном славском расположењу.

Захваљујемо се Свештенству Храма Преображења Господњег које нам је помогло да обавимо славски обичај сечења колача. Захваљујемо се председнику Савета родитеља г-дину Божидару Парезановићу који је прихватио традиционалну улогу домаћина славе.
Захваљујемо се свим учесницима свечане академије и колегама који су се као и увек потрудили да са децом прикажу најбоље умеће у хорском певању, рецитовању и сценском наступању. Захваљујемо се свим пријатељима, ученицима, родитељима и колегама који су својим присуством допринели да нам Савиндан протекне у најсветлијем осећању и расположењу!

Књижевник Драган Милошевић, који је гостовао у нашој школи на Савиндан, упутио нам је писмо у коме каже:

“Одавно нисам присуствовао тако добро организованој прослави Савиндана као што је данас било у Основној школи “Бранко Ћопић” у Београду. У тој школи сам недавно одржао незаборавну промоцију мојих књига, и позив који сам добио од директорке Снежане Китановић и председника Савета родитеља Божидара Парезановића, да присуствујем данашњој свечаности, много ме је обрадовао. Импресиониран сам целодневним програмом и квалитетом манифестације у којем су учествобали бројни ученици, наставно особље и родитељи ученика. Атмосфера је била баш онаква каква би требала да буде за Савиндан- доминирало је хорско-музичко, рецитално и сценско подсећање на Светог Саву, најзнаменитијег Србина, на његова дела и поруке, уз обиље осмеха, радости, вере и наде у боље сутра. Већ други пут из ове школе носим утиске да су управа школе, наставно особље, ученици и родитељи на правом, Светосавском путу. А то је оно што ме посебно радује. “

 

ВИДЕО